Азазел


АЗАЗЕЛ [AZAZEL], известен още като ЗАЗЕЛ [ZAZEL], АПОЛО, АПОЛОН [APOLLO] (Гръцки; Бог на Сияещото Слънце), МИТРА [Mithra] (Римски), МИТРА/СУРИЯ [Mitra/Surya] (Ведически период), ЛУГУС/ЛУГ, ЛУГХ [LUGUS/LUGH] (Ирландски/Уелски), ШАМАШ [SHAMASH] (Вавилонски), УТУ [UTU] (Шумерски; Сияещият*), САМАС [SAMAS] (Акадски), БАББАР [BABBAR] (Шумерски), АШУР [Ashur] (Асирийски), ШАМИЯХ [SHAMIYAH] (Хатра), САМИАЗА [SAMYAZA], СЕМИАЗА [SEMJAZA], СЕМИХАЗА [SEMIHAZAH], ШАМХАЗАЙ [SEMIHAZAI] (както се появява в много от вражеската литература; тези имена са от близкия изток и представляват негови титли]

От Върховна Жрица Максин:

"Познавам Азазел добре и съм много близка с него. Той е много високопоставен и важен Бог. Висок е 2.3 метра, много добре сложен, със светло-руса коса, която се спуска свободно под раменете му. Има пронизващи, сиво-синкави очи. Той е много могъщ и отдаден на Луцифер. Очаква да даваме всичко от себе си и може да бъде сериозен и строг. В древното минало е работил директно с хората и ги е обучавал. Азазел НЕ е Паймон, в разрез с твърденията на повечето противни гримоари. Това са двама различни Богове. Азазел е принц. Паимон е крал. [Бел. Пр. – при Боговете, "Принц" е по-високопоставена титла от "Крал"] Азазел заема много висока позиция; той е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО близък с Луцифер. Той ми каза, че е на около 60 000 земни години.

Азазел ми помогна много с работата по тази страница. Той ме насочи към много различни извори на информация и ресурси (изброени по-долу). Той ми каза да спомена за "Кодекса на Хамурапи" и да отбележа, че съдържанието на този документ е било драстично променено през вековете и това, с което разполагаме сега, няма нищо общо с оригинала. Азазел се бори за справедливост и не търпи нищо, което я потъпква, от типа на “обръщане на другата буза”. Въпреки че се говори, че Азазел е бил женен за различни богини, това не е вярно. Азазел е взел човешка съпруга, преди около 10 000 години."

От Върховен Жрец Hooded Cobra 666:

"Истинското име на Азазел е Аполо, най-известният и обичан древногръцки бог. В различните древни Пантеони, Той е бил познат под много имена. В съвременната "демонолатрия", титлата Азаз-Ел [Azaz-El] се отнася до огромната мощ, с която той разполага; това е титла, демонстрираща принципа на Мощ, произлизаща от Светлината: Азаз представлява огромната мощ, а ЕЛ – "Светлината". За гърците, той е бил Аполо, за Ирландците, Лугус, за Римляните – както Сол, така и Митра. В Рим, той е покровителствал школите на Митраизма, които са се занимавали с древните тайнства. Школата на Митраизма е представлявала върхът на окултното познание в Древен Рим, за която е останала много малко информация. В Шумер, той е бил познат като Уту и Шамаш. Всички тези имена и титли са свързани с изключително високите му позиция и мощ, както и факта, че той "сияе ярко, като Слънцето".

Азазел e въплъщението на съвършената дълбока божествена мъдрост, изкуства и пророчества. Той е майстор на всички форми на гадателството и може да помогне с овладяването на тези дисциплини до най-високо ниво. Той е експерт в астрологичните “сфери” или небесното познание. Аполо е бил много обичан и се е радвал на голяма слава и почит, в целия Древен Свят. Неговият ученик, Аполоний Тиански е още един случай, при който смъртен достига Божествеността. Историята за Аполоний и славата му са използвани за създаването на лъжата за фиктивния Назарянин."

Азазел е изключително важен Бог. По-детайлна информация за него можете да откриете на страницата по-долу, съставена от Върховен Жрец Hooded Cobra 666:

За Разширена Информация и Йератическо Познание за Азазел - КЛИКНЕТЕ ТУК

Азазел прилична много на
изображението вляво.

Той излъчва изключителна
сила и величие.

Азазел е син на Сатана.

Вдясно са представени
неговите сигили.

Сигилът горе е Шумерски, а този отляво неговият личен,
който е от изключителна важност в духовната алхимия.

Кликнете ТУК за по-големи изображения на Сигилите
Азазел е бог-воин на справедливостта и истината. Неговите градове са "Сипар", град в древен Акад на източния бряг на Ефрат, северно от Вавилон, както и Ларса/Еласар в Шумер. Сипар се намира на 32 км югозападно от Багдад, в Ирак. Сипар е един от първите градове, основани от боговете.

В Древна Гърция е бил почитан в Делфи, известният "Делфийски Оракул", което в продължение на много векове е представлявало глобален център на духовността и източник на пророчества.

"Шумерското име на Елазар е дадено като Арарува, очевидно идващо от Араурува, "домът на светлината", което всъщност е значението на идеографската група, с която е написано. Руините на това древно място днес са известни като Сенкара и се намират на източния бряг на Ефрат, приблизително по средата на пътя между Варка (Ереч) и Мукайяр (Халдейския Ур). Освен Ларса, градът е бил наричан също Асте Азага "светото (свят, чист) седалище (или трон)", като и двете имена очевидно се дължат на факта, че това е бил един от великите Вавилонски центрове за преклонение пред Бога-Слънце.

Храмът в града носел същото име като този в Сипар, т.е. Е-бабар, "Дом на светлината", където е бил почитан богът на слънцето Самас. Сред плочките, открити на това място от Лофтъс , е и тази, в която се говори за мерки за дължина, както и за кубичен и квадратен корен, което показва, че на това място е бил разположен един от големите центрове на Вавилонската наука. Освен руините на тези храмове има следи и от стени и от къщите на местното население. Първоначално, градът е бил управляван от независими царе, но след управлението на Хамурапи става част от Вавилонската империя."¹

Азазел е Богът на Справедливостта и Отмъщението. Той е Майстор на Черните Изкуства и Защитник на Пътешествениците. Неговият символ - фаравахара (показан вляво), олицетворяващ правото на свободен избор и закрилата. Фаравахарът е оригиналният крилат диск.
Той е бил лидера на бунтуващите се Игиги. Азазел също така е и Богът на предсказанията, до който са се допитвали много гадатели. Той е и Главното Божество на град Хатра, където е бил известен като "Шамия". Обърнете внимание на рогата на снимката вляво.

Заедно с дядо си, Беелзебуб, той контролира “въздушното пространство” за боговете (носейки своя символ - орела).

"В Бад-Тибира, създаден като производствен център, Енлил поставя начело своя син Нанар/Син; текстовете го споменават в списъка на градовете като НУ.ГИГ („онзи от нощното небе“). Смятаме, че там се раждат близнаците Инана/Ищар и Уту/Шамаш - събитие, отбелязано чрез връзката между техния баща, Нанар и следващото зодиакално съзвездие, Близнаци (“Близнаците”). Като бог, обучен в ракетното дело, на Шамаш му бива отредено съзвездието ГИР (означаващо едновременно "ракета" и "щипката на рака" или Рак), следвано от Ищар и Лъва (Лъв), на чийто гръб тя бива традиционно изобразявана."²

В Юдео/Християнската Библия, пише че "Азазел е наичил хората как да изработват мечове, ножове, щитове и брони".
Злоупотребяващите с духове гримоари твърдят, че Азазел е гений в работата с метали, минералогията и геологията. Всичко това е символично. Той е Майстор на Алхимията; Духовната Алхимия. Духовната Алхимия се занимава с трансформацията на елементите вътре в човешката душа, черпенето на енергия от земята и духовните занимания, свързани с нея. Всяка една от седемте чакри е свързана със специфичен метал. Азазел помага на посветените ученици на Сатана да постигнат божественост.

Всичко, изброено по-горе, има духовно естество. Библейските писания го изопачават. “Мечовете, ножовете, щитовете и броните” са все духовни оръжия. Той е експерт по планетите, съзвездията и астрологията. Той е изключително умел и в сферата на изкуствата, козметологията и изработването на орнаменти и бижута. Азазел създава красота.

*Много от Древните Богове са били познати като “Сияйните” заради мощните им аури.

¹ Интернационална Библейска Енциклопедия

² Дванадесетата планета от Зекария Сичин

Други Източници:

Религията в Древна Месопотамия от Жан Ботеро

Илюстриран Речник, Богове, Демони и Символи от Древна Месопотамия - Jeremy Black and Anthony Green, © 1992

Митологията на Вавилонския Народ - Donald A. Mackenzie © 1915© 2002-2024 Радостта на Сатана. Всички права запазени.
Номер на Библиотеката на Конгреса: 12-16457, Номер на Авторското Право на ЕС: CI-476909645.

*Забележка: Всички текстове на този уебсайт са защитени с авторски права. Авторът дава разрешение за отпечатването им за лично проучване, стига да не бъдат променени.