Астарти


За ханаанците тя е била известна като АСТАРТЕ, за шумерите - като ИНАНА, за вавилонците - като ИЩАР, за асирийците и акадците - като АЩАРТ, АЩОРЕТ, АШЕРА и АСТОРЕТ, за египтяните - като И́СИС (Изида), АШЕТ и АСЕТ, за финикийците - като ТАНИТ-АЩАРТ и АЩАРОТ. Угаритското ѝ име е АНАТ.

Астарот е много древна Богиня. Тя, заедно със Сатана и Белзебуб, са с човечеството от самото начало. Астарот е дъщеря на Сатана. Доскоро [Октомври 2016 г.], тя не искаше това да бъде публично достояние. Винаги е била много популярна, обичана и уважавана от културите, които са я почитали. Тъй като тя е с нас от самото начало, е била известна с редица различни имена, като Главната Богиня на много различни народи и култури. Била е известна като Богиня на плодородието, любовта и войната.

От Върховна Жрица Максин:

"От личен опит: "Астарот е много красива и има светло-руса коса. Въпреки че е висока, тялото ѝ е много деликатно. Цветовете на Астарот са червеното и синьото. Понякога тя се появява с бели крила, с червени и сини ивици. Тя често посещава както мен, така и други членове на ръководството на JoS, когато сметне за необходимо; тя е наш приятел и водач."

От Върховен Жрец Hooded Cobra 666:

"Астарта е най-важната Богиня в Древния свят. Тя е обичана навсякъде, представлява всемогъщата сила на женственото, на любовта, властта и славата. Като една от най-върховните Богини, никой не може да се сравнява с нея. Заедно с Азазел, тя покровителства човечеството по пътя към Магнум Опус и тайните на извисяването на Кундалини. Нейните познания, мощ и красота са несравними, а дълбините на нейните мистерии - безкрайни; това представляват неща, до които човечеството винаги ще се стреми да се докосне, било то на небесата или на земята. Кралица на Звездите, Природата, Чистотата и Красотата, тя представлява най-висшето състояние на човешката душа и женската природа."

Разширена Информация и Йератическо Познание относно Астарот, алегории и по-обширна информация за Нея, може да намерите ТУК.Символите на Астарот,
от Египетския Анх

Сигилът на Астарот

Кликнете ТУК за по-големи
изображения на Сигилите

Стената на Инана в Урук

Трите точки при ъглите на звездата в сигила ѝ имат много древен произход и показват високия ѝ духовен ранг. Нейният сигил също така изобразява точки в човешката душа, както се вижда и в глифа на Венера, където обърнатия кръст символизира най-важната слънчева чакра и колоните на душата от двете ѝ страни. Като шумерската богиня "Инана", Тя била известна като могъщ воин, а свещеното ѝ животно бил лъвът. По-долу са поместени снимки на лъвовете, които са пазели нейния храм в Нимруд.

Свещеният ѝ град е Урук - един от най-древните градове в Шумер - където е бил и нейният храм (снимката с руините горе). Под нейното управление, Шумер просперира. В древността, храмове и светилища, посветени на нея, е имало из целия Близък Изток.

Християните открадват шумерската ѝ титла - "Кралица на Небесата" - за да я дадат на фиктивния персонаж "Дева Мария".

Астарот е и древната вавилонска Богина Ищар. Вавилонските писания я наричат "Светлината на Света", "Богиня на Богините", "Тя, Която Дарява Сила"

"Портата на Ищар", построена около 575г. пр.н.е. е била главната порта за влизане във Вавилон. Тя е била осмата от осем порти, водещи към вътрешния град. Вавилонският крал Навуходоносор II посвещава Портата на Ищар. Това представлява един от най-великолепните монументи в древността на Близкия Изток. Портата на Ищар е била украсена с дракони, бикове и лъвове. Заедно с Еа [Сатана] и Енлил [Белзебуб], тя се оказва в Юдео/Християнските гримоари, като един от Коронованите Принцове на Ада. Това са били трите най-популярни Божества в Близкия изток. Репутацията им бива съсипана; те биват обсипвани с клевети, хулени и принизявани; наричат ги "зли".

"Въпреки че Сидон е уважаван град, не бива да забравяме, че неговата богиня е била Ащарт - име, което еврейските писари отбелязват с петте съгласни "стрт" и ги вокализират с гласните на еврейска дума за "срам", опорочавайки името на сидонйската богиня в Асторет."
- Откъс от книгата "Recovering Sarepta, A Phoenician City" на James B. Pritchard, 1978 г.

"От множеството вариации на името, Астарте, присъства в Амарнския Архив. Еврейската форма “Асторет” възниква, когато равинската школа на Масоретите през VI в. решава да приеме конвенционална система, за да компенсира липсата на гласни в еврейската писменост, като същевременно да вмъкне в имената на чуждестранни божества гласните от думата "бошет" (boshet), означаващa мерзост/срам/отвратително."
- Откъс от книгата "Who's Who Non-Classical Mythology на Egerton Sykes, 1993 г.


На снимката горе се виждат останките от Храма на Изида, първоначално на остров Филе, който е трябвало да бъде преместен на Агилкия, по време на строежа на Асуанската язовирна стена, за да бъде предпазен от наводнението.

Астарот дава верни отговори, свързани с миналото, настоящето и бъдещето.Тя разкрива всички тайни и е отличен учител в либералните науки (liberal sciences). Тя прави така, че човек да бъде споходен от пророчески сънища и/или видения за бъдещето и носи прозрения за непознатото. Също така, Тя съветва хората, които са близки със Сатана и активно работят за него. Помага на човек да спечели приятели с власт и представлява лукса и спокойствието.

Християните открадват Великден [на английски Easter, първоначално известен като "Ащар"] от тук.

КАРТИНА
Произведение на изкуството, от на Маркос Масиас

Обратно към Демони, Боговете на Ада© 2002-2024 Радостта на Сатана. Всички права запазени.
Номер на Библиотеката на Конгреса: 12-16457, Номер на Авторското Право на ЕС: CI-476909645.

*Забележка: Всички текстове на този уебсайт са защитени с авторски права. Авторът дава разрешение за отпечатването им за лично проучване, стига да не бъдат променени.