Астарти: Йератическа Информация


Познанието, представено на тази страница е предназначено за напреднали и съдържа информация за тези, които искат да се запознаят с Лейди Астарти по-задълбочено. Тук можете да откриете и йератично [дълбоко духовно] познание, като Божествените Имена на Астарти.

Божествените Имена са нумерологически издържани Имена, които могат да бъдат използвани за Призоваване и Инвокации:


Божествени Имена:
 • [*]Инанна (ИН-АН-НА) [Inanna]
 • [*]Астарти (АС-ТАР-ТИИ)* [Astarte]
 • [*]ИЯ - АСТАРТ - И (ИЯ - АСТА-РТ-И) [IA-ASTARHT-Y]
 • Афродити (АФРО-ДЕЕ-ТИИ) [Aphrodite]
 • Исис/Исидя (ИИ-СИИ-ДИЯ) [Isis/Isida]

*като думата на английски "Star" (Звезда)
Божествени Символи:
 • Звездата с Осем Лъча
 • Лунният Диск
 • Рогата
 • Главата На Бика
 • Вагина (Йони)
 • Яйцето
 • Главата на Лъва
 • Зелени Поля, Листа и Пасища
Божествени Числа и Атрибути:
 • Числа: 5, 55, 10, 8, 51*
 • Планета: Венера
 • Руни [в този ред]: Феху, Гебо, Йера, Уруц.
 • Зодиакален Знак на Мощ: Телец/Овен
 • Символи на Свещени Животни: Лъвът,
  Бикът, Заекът, Лебедът
Псалм за Астарти:

Почетен/Призивен Псалм към Астарти
Божествени Сили:
 • Раждане
 • Съюз
 • Красота
 • Растеж
 • Създаване
 • Размножаване
 • Хармония
Важни Титли:
 • Кралица на Небесата
 • Кралица на Звездите
 • Майка на Богове и Хора
 • Свещена Майка
 • Майката Земя
 • Дамата
 • Кралицата на Алдебаран

Инана [Шумерски], Афродита/Артемида/Деметра [Древногръцки], Дияна/Венера/Церера [Римски], Фрея/Фрейя [Скандинавски/Германски], Астарти/Ащарт [Ханаански], Изида/Ашет/Асет [Египетски], Ищар [Асирийски], Танит-Ащарт и Ащарот [Финикийски], Атаргатис [Сирийски], Ушас [Риг Веда]

Други Имена:

[*]Няма проблем да се обръщате към нея с Астарот, Венера или дори Исис в разговори. Йератичните Имена, дадени по-горе, ще дадат най-добри резултати, когато я призовавате.

Инана, Великата богиня, е въплъщение на най-върховните форми на духовна мощ, но и на множество универсални идеали. Астарти е изключително значима и могъща Богиня, поради което е била почитана във всички Древни Езически религии, под много различни имена, псевдоними и форми.

Естествено, това я прави изключително мразена от врагът, който живее в постоянен ужас и страхопочитание от нея. Юдейските писания изкривяват Божественото ѝ име, изопачавайки го в "Асторет" и използват унизителна терминология. Срещу нея има безбройни клевети, които могат да се сравнят само с тези, изсипани по адрес Сатана и Белзебуб и с нейния брат-близнак Азазел. В Шумер, те също са били почитани като брат и сестра, Азазел под името Шамаш/Уту, а тя с Инана. На тях им е представена огромна свобода от Сатана и Енлил да водят човечеството към просветление.


Венера

Исис

Афродити

Астарти

Инанна

Като световноизвестно божество, в Библията евреите говорят за Астарти като за "прокълната", но разбира се, клеветите не спират до там. Евреите са единствените хора на земята, които злословят Богинята и всичко, което тя представлява. Няма да преувеличим, ако кажем, че Астарти е била най-обичаната най-обичаната Богиня в цялата историята на човечеството; много Богини са играли ключови роли, но нейните заслуги се открояват най-ясно.

Една от най-големите атаки срещи Астарти е ограбването ѝ от всички божествени атрибути, оставяйки единствено външната красота или аспектите на проституция, което се корени в равинските нападки, отправени срещу Великата Богиня. Тези клевети са популяризирани в Библията, както и в по-късните равински писания. Докато работех по тази страница, Астарти силно наблегна на необходимостта да обясня, че нейният символизъм, свързан с Любовта, е много пластов. В разрез с това, което врагът и много от хората, подведени от липсата на информация, биха искали да мислим, Любовта има много нива и далеч не е само сексуална.

Голямата истина, която се крие зад основния символизъм на Астарти е, че като Богиня на любовта тя обединява душата – дълбоката духовна мощ, която властва над Вселената. Освен това, Инана/Астарти/Афродита също така владее и другите форми на любовта, като сексуалната и репродуктивната такава. Също така, тя иска да напомни на хората, че любовта, освен плътска и сексуална, може да е и такава, която изпитваме към семейството, традициите, един друг и разбира се, най-силната форма на любов – тази между майката и детето. Нито една еврейска нападка не може да накърни величието ѝ. Тя си остава обичана, ценена и уважавана по цял свят.

Всички нейни сили, посочени на тази страница, са само капчици във безкрайното море от мощ и познания на Астарти. Библията е пълна с тези противни обръщения, които имат за цел да унижават Великата Богиня.

Дори врагът е напълно наясно, че те не представляват истинската същност на Астарти, за която говорим в тази страница, а са просто пропаганда срещу Най-Великата Богиня на Човечеството.

"В библейския иврит съществителното име астарот, произлизащо от божественото име Ащарт/Астарти, означава "увеличаване, потомство", което е напомняне за силите на Астарти, свързани с плодовитост. Също така, в Египет Астарти е известна като Богиня на плодородието, тъй като заедно с Анат е наречена една от "великите богини, които зачеват, но не раждат."

Макар и не толкова известно, колкото връзката ѝ с плодородието, Астарти също се асоциира и с войната, както е показано в редица египетски изображения, където тя носи оръжия, и описанията в египетски и угаритски текстове, които я характеризират като богиня-войн. […]

В няколко Египетски текста от второто хилядолетие пр.н.е. тя е наречена "Господарка на Небесата", а в надписа от първото хилядолетие пр.н.е. от Ешмуназар е наречена "Астарти от Най-Високите Небеса". Във финикийския Сидон - градът, най-тясно свързан с култа към Нея (виж Съдии. 10:6; 3 Царе 11:5, 11:33; 4 Царе 23:13) - нейното свещено място е било наречено "Най-Високите Небеса". Финикийските източници говорят и за връзката между Астарти и Венера, утринната и вечерната звезда. [...] Еврейската Библия многократно осъжда почитането на Астарти […]” [1]

Името Астарти е етимологично близко до древногръцката дума "Астрон", която означава "звезда" [2], загатващо както за звездната красота на Астарти, така и множеството и епитети от типа на "Кралица на Небесата". Вътрешната и външната красота на Астарти е неописуема.

Думи като "астро-логия" произлизат от нейното Божествено Име. "Астроос" или "Астроа" [3], е често срещан епитет, даван на много от Боговете, който е свързан с името на Астарти; "Той/Тя от Звездите". Това допълнително загатва, че Боговете са дошли от Звездите и "слезли" при хората – тема, която е добре позната във всички Древни Езически религии.

Дори в съвременния английски език, хората несъзнателно свързват красивите мъже и жени със "звезди" ["A Star"], така намеквайки "звездните" им качества. Думата "Астреос", означаващо "От Звездите", е често срещан древногръцки епитет за хората, които притежават звездни или върховни качества; също така, много често използвано и за Богове. Статуята на Свободата в Ню Йорк, която носи "звездна корона" ["Crown of A-Star"], е символ на влиянието на Астарти в Съединените Щати. Самата статуя е вдъхновена от египетски произведения на изкуството. [4]

Силната връзка на Астарти със Сатана е очевидна. Един от важните епитети на Сатана - "ЕОСФОРОС" ["EOSFOROS"] е древногръцката форма на латинското "Луцифер" ["Lucifer"], означаващо "Носителят на Светлина". Първата част на тази дума - "Еос", е кодова дума за Астарти. Еос е Богиня от древногръцката Митология, която владее светлината на зората, меката духовна светлина, която представлява идеалното време за медитация. Ушас, което е санскритското име на Еос, е важно ежедневно време за медитация, което е наричано с духовната кодова дума "време за преклонение". Втората част на думата "ЕОСФОРОС", "Форос" означава "носител" [5] и символизира меката светлина на зората. [6]

В Библията Луцифер, бащата на Астарти и Азазел, е наричан "Синът на утрото/зарята". Същата е била и титлата на Еос.

Статуята на Свободата и Еостре/Остара [Eostre/Ostara] Богинята на Пролетта

Лингвистичната интерпретация на древногръцкото "Еос" е пряко свързано с германската Богиня Остара ["Eostre"], чието реконструирано Име сочи към Името "Аустро", което, както споменах по-горе, е древногръцкия източник на името на нашата обичана Богиня Астарти. Името Еостре или Остара разкрива силната ѝ връзка и обич, както към Баща ѝ Сатана Луцифер, така и към Азазел/Аполон и техните качества, като носители на светлина и животворно прераждане.

Нейният сезон е пролетта - сезонът, през който природата се възстановява и се заражда нов живот. Празнуването на т.нар “Великден”, е дори по име, откраднато от Великата Богиня. Пример за още по-очевидна и популярна проява на нейното Име, имаме в лицето на държавата "Австрия" - "Земята на Астра" или "Звезди". Астарти е Богиня на природата, нещо, което е не само добре известно в цялата ѝ история, но признато дори и от врага. Свещените дървета, зелените пасища, красотата на природата, животните и всичко, което представлява благословената красота на тази планета, е под нейната власт. Тя е пазителка на природата и чрез силата си поддържа живота и съществуването, както на хората, така и на животните. Тя е Богиня на разцъфтяващия живот, символ на вечното творческо пресъздаване, плодородието, раждането и в последствие - прераждането след смъртта.

В древногръцката митология е известно, че Еос е тясно свързана със Селена [Богиня на Луната] и близначка на Слънцето - Хелиос (на гръцки) - По същия начин, Артемида е владетелка на Луната и близначка на Аполон, проявената мощ на Слънцето. Съществуват многобройни истории за Астарти, в които тя дарява безсмъртие на хора, като случая, в който Селена дава вечна младост на Ендимион. [7]

Както пролетта пристига след смъртта на природата (зимата), така и Божествеността може да дойде за тези, които я търсят, след период на нехайство и невежество. Астарти ръководи тази трансформация.

На изображението, поместено по-горе е един от нейните храмове в Древна Гърция (храмът на Артемида в Ефес). Този храм представлява едно от Седемте чудеса на Античния свят и един от най-великолепните храмове, строени някога. Мистериозните картини в храма изобразяват Амазонките и Тяхната Кралица Отрера, като самият храм е изпълнен с духовни алегории. В една от тези алегории Астарти приема облика на войнствен аспект, отново като част от митологична алегория.

Древен грък, на име Антипатър говори за нейния храм в труда си "Гръцка Антология": "Погледът ми беше привлечен от стените на Възвишеният Вавилон, които служат като път за колесници, от статуята на Зевс при брега на Алфей, от Висящите градини, Родоския колос, от неимоверния труд, положен за издигането на високите пирамиди, и от огромната гробница на Мавзол, но когато видях дома на Артемида, издигащ се до облаците, тези други чудеса изгубиха своя блясък, и възкликнах: Ето, освен Олимп, Слънцето никога не е огрявало нещо по-величествено."Аспекти на АстартиТя обхваща всичко що е женствено, многото лица на женствените сили, които са част както от нашия вид, така и от космоса. Мъдростта на нейните мистерии е изключително дълбока - в древногръцките мистерии, и в редица митологии, тя е "Разделена" на много "Аспекти". Причината за тези разделения се крие в дълбочината на познанието и духовната ѝ мощ.


"Афродита" или Аспектът на Любовта/Привличането – Астарти като въплъщение на най-висшата форма на Красота и Плодовитост


Инана по правило олицетворява мощта на Венера, силата на Любовта. В тази си функция, тя олицетворява външния свят, видимата красота, красотата на формата, външната красота и еталона. Няма богиня, която да е толкова красива, колкото нея. И все пак, тук се крият редица значения, освен очевидната външна красота.

В тази форма на мощта на красотата, тя е представена от Афродита. Погрешно и в следствие на падението на съзнанието на човечеството, Астарти е описвана най-вече като богиня на външната сексуална красота. Сексуалното привличане е много важно, свързано с репродуктивния нагон и необходимо за човешкото съществуване. На по-високо ниво, Венера също така управлява любовта в нейната цялостност - от по-ниските до високите ѝ аспекти.

В Симпозиумът на Платон, Афродита в този си аспект е разделена на две нива: "Урановата Афродита" или Небесната Афродита, и "Афродита Пандемос" или "Земната" Афродита "На Народа". Всяка от тях представлява различно лице на богинята - едната е съсредоточена върху плътските желания, а другата представя висшата мощ на понятието за любов.

Макар външната красота, под формата на изкуство и култура, да е голяма част от това, което придава смисъл на живота, тя също се изразява и по по-дълбоки начини, като например хармонията. За Платон и други древни философи, проявлението на красотата се разкрива и във възвишените идеали като баланс, хармония, равновесие и съвършенство. Платон и Сократ са разширили многобройните значения на думата "Красиво" и философските понятия за термина, които се отнасят до света на идеите [астралния свят] и се занимават с хаоса във Вселената. [8]

Всеобхватното значение на идеята за "любов" и всички нейни проявления попадата под влиянието и силата на планетата Венера. Както беше обяснено в началото на тази страница, Афродита, с влиянието си над чувството за "Любов", разкрива тайният духовен процес - обединението на Душата чрез Духовна Алхимия.

Платон пише във Федър относно разграничаването на двата вида любов: Плътска любов [наречена Ерос, от където произлиза и думата "еротично"] и Духовна любов [обединението на душата]. Тези видове любов са фундаментални за човешкото размножаване и възпроизвеждане, като същевременно, тези духовни сили водят и към просветлението. [9]

В духовната митология Астарти има много любовници, включително създателите на първите човешки цивилизации като Думузи или известния мит за Афродита и Адонис. Това са само някои примера. Зад тези митове се крие много важен урок, който обяснява, че силата на Богинята пряко помага на човечеството и простосмъртните. Идиличната любов, изградена между тях, не се върти около еротичния аспект, а около този на свързването на душата. Слизането на Инанна в подземния свят, за да спаси митичния герой/Бог Думузи, е паралел на духовната алегория за Деметра и слизането на Персефона в подземния свят. [10]

Независимо от това мита за Адонис и Афродита се е утвърдил като една от най-красивите любовни истории, съществували някога.

Астарти, под името Фрея, олицетворява всичко, описано на тази страница, включително любовта и създаването на потомство за германските народи. Енциклопедия Британика обяснява още по темата: "Както египетската Богиня Исис и гръцката Афродита, Фрея обикаля света, в търсене на изгубен съпруг, ронейки златни сълзи." [11]

Това обаче автоматично
ни насочва към следващата
стъпка в този анализ
на Богинята на Богините.


"Артемида" или Аспектът на Девствеността - Справедливост и Духовната Сила


Символът на властта на Астарти като Артемида, е лунният диск, но също и нейните невероятни умения и могъщество. Тя е близначка на Аполон [Азазел и Астарти са близнаци]. Артемида живее сред природата, в гората и управлява Луната, заедно с нейните цикли. Тук нейната власт над Луната отново представлява женствените сили на Луната.

Подобно на Азазел, тя е наричана "Светла" (Феба) [Phoebia], което е свързано с духовната и мощ и ранг. Точно както брат си Аполон, Артемида може произнася сурови присъди за нарушаване на духовните наредби на Боговете. Когато Астарти желае да накаже някого, това може да бъде описано с една дума: "Ужасяващо". [12]

Древните спартанци също са почитали Венера като воински аспект; какъвто е и случаят с вавилонците и асирийците с Инана, тъй като за тях Астарти е Богиня-войн и Богиня на плодородието.

Спартанска военна машина, позната на хората по целия свят и предизвикваща възхищение дори до ден днешен, е почитала Афродита като Главната Богиня на своя град-държава. В този случай, тя е наричана "Афродита Арея" (Ариа) [Arya]. Спартанците са известни с това, че жените в обществото им били високоуважавани и тачени. От своя страна, спартанските жени отговарят на тази почит с подобаващо държание и създавайки нов живот. [13]

Същността на целомъдрието или девствеността в символа на Артемида се дължи на това, че Луната или вътрешната част на душата остава девствена и непорочна. Именно това е тази част от душата, която пренасяме със себе си между животите и която определя нашата същност. Думите "девствено" и "не девствено" тук се отнасят не само до сексуалността, но до факта, че човек трябва да предпази душата и духа си от външно зло и негативни влияния.

В това отношение, способността да се борим срещу несправедливостта и негативните влияния става необходимост. Артемида е Богиня на свръхмъдростта и разрушителната сила; тя представлява директните аспекти на войната, които се занимават с пряко унищожение, не по-различно от аспекта на Афродита, обяснен по-горе.

Освен ловец, Артемида също така е и защитник на природата и дивите животни; тя е най-почитаната богиня в Древна Гърция от хората, живеещи извън градовете. Както Азазел/Аполон тя защитава децата, младите и невинните, докато поразява със смърт и болести онези, които разрушават свещеното. Наричана е "Повелителка на Всички Животни" или "Повелителка на Зверовете". [14]

Трябва да се запомни, че животните и животинският свят са свещени в Духовния Сатанизъм и макар Артемида да символизира лова и убиването на добитък за храна, тя също така установява равновесието със средата, в която живеем - нещо, което човечеството трябва да се стреми да постигне. Артемида е защитник на дивите животни.


"Исис"/ “Деметра” или Аспектът на Майката - Майка на Земята, Богове и Света


Деметра е Богинята на Жътвата, което е свързано с плодородието и съзидателната сила на майката Земя. Отглеждането на храна, законите на живота и смъртта, но също и дълбоките окултни мистерии на Жриците в Древна Гърция и Елевсинските мистерии, създадени под ръководството на Астарти. Това са били едни от най-тайните мистерии в Древния Свят, където посветените са се занимавали с изучаването на сидхи и получаването на просветление. [15]

Деметра е най-апокрифният аспект на Астарти. Изображението крие две окултни значения. Едната дума - "ΕΝΙΑΥΤΟΣ" - означава "Вътрешен Аз" или "Истинска Същност". Другата дума - "ΕΛΕΥΣΙΣ" - означава "Идването"/"Настъпването" или "Да станеш"/"Да се Превърнеш". Тук Деметра показва на ученика тайните, свързани с “раждането” на "Висшия Аз"/"Висшата Същност", или "Второто Раждане".

Същата концепция присъства и в идентичността ѝ като Дану в ирландския фолклор и митология. Като Дану тя e предводител на Туата Де Данан [Tuatha De Danann]. Туата Де Данан е ирландска фолклорна история за хората, живели на територията на днешна Ирландия и техните Богове, дълго преди съвременните ирландци да се заселят по тези земи. Умовете и душите на тези хора са били невероятно мощни, а духовното изкуство на Боговете ги е вълнувало много силно. Дана [Астарти] е показана и като тяхната майка. [16]

Нейните мистерии са много дълбоки и един от най-важните мотиви в тях е "Слизането в Подземния Свят", с което е свързана и най-известната алегория за Богинята Деметра. Подземния Свят символизира астрала и "царството" на мъртвите, но също така и възстановяването на връзката на душата с духовните сили.

В този мит дъщерята на Деметра, Персефона, слиза в подземния свят, евентуално бива спасена и се връща отново при майка си. Митът за "слизането", присъства и в шумерската и угаритската история на Астарти. Тази история е наречена "Слизането на Астарти в подземния свят" и представлява възстановяването на Падналите Змийски Сили [Силите на Плодородието] и възвръщането на силите у Божествената майка или Деметра [главата на адепта].

Със завършването на този духовен процес настъпва "Пролетта", гръцката дума за което е "Анексис", което означава "Отваряне"; човекът най-после отваря духовните си способности, които му позволяват да "пътува" между "царството на мъртвите" (астрала) и физическия свят. Тъй като във всички Езически Традиции, чакрите са често изобразявани като цветя, с "настъпването на пролетта" душата "разцъфва", връщайки се към "Божествената Майка" или Деметра.

Думата, която се използваме за "Майката" в английския език днес, е много близка до името на Богинята Деметра ("The Mother" - "De-mater" - Demeter). В съвременния немски език, думата за "Майката" е "Die Mutter", което представлява поредната вариация на аспектът на думата Деметра. Връзката ѝ със Земята, Жътвата, семейството и дома, но също така и със самата почва, с времето ѝ спечелват названието "Майката Земя". Подобно на Исис, тя е майчинска фигура, която предоставя на хората всичко, което им е необходимо за живота.

Под египетския си псевдоним Исис, тя е изобразена като Майката на "Хор Спасителя", откъдето евреите открадват идеята за "Света Мария, майката на Исус Спасителя". Това представлява едно от най-големите богохулства и поквари срещу Богинята. [17]


Божествените Символи на Астарти: Мощта зад Сигила на Астарти

Звездата, като окултен символ, е ясно изобразена в Сигила на Астарти. Този символ, наричан също и "Питагоровия Символ на Съвършенството", често е свързван със самия Сатана, представлява единството на 5-те елемента в човешкото същество.

Елементите вода, огън, въздух и земя представляват тялото и неговите "нисшите" функции, а Етерът или петият елемент, представлява фината субстанция на душата, свързваща всички останали елементи.

Значението на този символ е много дълбоко, универсално и представлява една от най-важните свещени геометрични фигури. Фактът, че една пентаграма може да бъде помествана в друга до безкрайност разкрива необятната творческа енергия на космоса, изразена в човешките същества като стремежът към създаването на потомство и живот с всяко следващо поколение.

Нейният сигил е изпълнен с духовни алхимични алегории. Няма да преувеличим, ако кажем, че почти всички мистерии, свързани с човешката душа, са обяснени в него.

- Страницата е съставена от Върховен Жрец Hooded Cobra 666Източници и библиография:

1. Имайте едно на ум, тъй като информацията, поместена на този линк идва от врага, но, по много прост и ясен начин разкрива, че евреите знаят всичко, което остава скрито за неевреите: Астарти е Най-Великата Богията и за нея може да се кажат само добри неща. Всичко лошо и негативно по неин адрес са клевети от страна на евреите. "Архив на Еврейските Жени: Астарти: Библия" - https://jwa.org/encyclopedia/article/astarte-bible

2. Речник на старогръцкия език, думата "Astro", J. Stamatakos

3. Пак там 2, думата "Astroos".

4. Пак там 2, думата "Feron".

5. Енциклопедия на гръцката и римската митология, Luke Roman и Monica Roman

6. Пак там 5, стр. 343

7. Пак там, 5, секция "Еос".

8. За повече информация по темата, се обърнете към "Симпозиумът на Платон и Сократ [много сложен и дълбоко философски текст, изискващ задълбочен анализ, за да бъде разбран напълно].

9. Също така във Федър Платон, обяснява идеята за философска любов. Имайте предвид, че поради културните различия и покваряването на значенията, дефинициите са доста изопачени [което е причинено най-вече от църквата или липсата на познания, относно духовната алхимия]. Независимо от това, самият текст си остава изключително ценен.

10. "Митът за Слизането в Подземния Свят" - Най-известният окултен мит на древните народи - За справка: https://en.wikipedia.org/wiki/Inanna#Descent_into_the_underworld

11. Енциклопедия Британика, раздел "Фрея"

12. Пак там, 5, раздел "Артемида"

13. За допълнителна информация: "Смята се, че войнственото изображение на Афродита спада към най-ранните ѝ последователи и култове в Кипър и Китира, където е имало силно източно влияние през периода на ориентализация."[3] Тук можем да проследим произхода на Афродита от по-древните Богини на Близкия Изток, като шумерската Инана, месопотамската Ищар и финикийската Астарти. [4][5] В Кипър, Афродита е наричана и с епитета "Афродита Encheios" (Афродита с копие) и се предполага, че култът е пренесен от Кипър в Спарта[3]."[4] С това име е известна и в Ареопаг и в Коринт[6]. - От страницата на Афродита Арея в Уикипедия https://en.wikipedia.org/wiki/Aphrodite_Areia

14. Пак там, 5, раздел "Артемида"

15. Наръчникът на Рутлидж за Гръцката Митология,"Как Хадес отвлича Персефона за своя жена, но в крайна сметка се съгласява да я споделя с майка ѝ" стр. 125

16. Енциклопедия Британика онлайн: " Туата Де Данан" и "Богинята Дану"

17. "Христос в Египет": Връзката Хор-Исус, D. M. Murdock

*Продиктувано директно от Нашият Баща Сатана на Върховен Жрец Hooded Cobra

Обратно към Високопоставени Богове и Короновани Принцове на Ада© 2002-2024 Радостта на Сатана. Всички права запазени.
Номер на Библиотеката на Конгреса: 12-16457, Номер на Авторското Право на ЕС: CI-476909645.

*Забележка: Всички текстове на този уебсайт са защитени с авторски права. Авторът дава разрешение за отпечатването им за лично проучване, стига да не бъдат променени.